Ny skiva med Viva Black feat. Gretli & Heidi.

Den 27:e september släppte Kopasetic CDn Mal Sirene med trion Viva Black i samarbete med duon Gretli & Heidi!

Viva Black: Filip Augustson-kontrabas, Eva Lindal-violin, Christopher Cantillo-trummor

Gretli & Heidi: Catharina Backman, Carin Blom-glasharpa, skålar, flaskor, sång

 "Träets varma, mjuka, sjungande klang tillsammans med glasens lite kyliga, gnistrande, vinande klang. Det måste väl låta underbart! Redan första gången jag hörde de fantastiska systrarna Gretli och Heidi spela på sina glas väcktes idén om att försöka få till stånd ett samarbete mellan min trio Viva Black och Gretli & Heidi. Hösten 2015 tog samarbetet fart då Catharina Backman, Carin Blom, Peter Danemo och jag skrev musik för gruppen som uruppfördes i Reaktorhallen R1 i Stockholm. Jag är väldigt glad att musiken nu släpps på skivan ”Mal Sirine”. Och visst låter det underbart, klanger som aldrig tidigare hörts utlovas när glasharpa, flaskor, skålar, tallrikar klingar tillsammans med fiol, bas och trummor. Systrarna har varit på en veckas joddlingskurs i de schweiziska alperna, så lite joddling utlovas också." –Filip Augustson, basist i Viva Black

Viva Black har tidigare släppt två skivor, ”Viva Black” 2015 och ”Minsta gemensamma nämnaren” 2016, som båda har hyllats i pressen för sin genreöverskridande musik. Det har beskrivits som musik som passerar gränsen för jazz, klassisk musik och folkmusik, en blandning av genrer där något annat, något nytt uppstår i mötet.

Gretli och Heidi, alias kompositörerna och musikerna Carin Blom och Catharina Backman har spelat tillsammans i över 25 år. De spelar på glas, skålar och flaskor samt använder sina röster som instrument. De har tidigare gett ut en skiva och spelat på såväl konserthus med Radiosymfonikerna som på varieté och cirkus.