Double Standards

Double Standards tolkar musik av Cole Porter, Jerome Kern, Miles Davis, Wayne Shorter m.fl. på ett högst personligt sätt i alltifrån rubaterade fria tolkningar till hårdsvängande versioner. Kreativa initiativ bejakas, musikaliskt djup och humor blandas, allt med glimten i ögat och med ett stort leende!

Double Standards, som bildades under hösten 2002, består av:

Cennet Jönsson  Jacob Karlzon Hans Andersson Peter Nilsson
saxofoner   piano kontrabas  trummor

Gruppens tredje CD Live! finns ute nu, kolla även in "Volume Two" och "Volume One"!

Double Standards gjorde Pulsslagsturné i februari 2007 och spelade också bl.a. på Copenhagen Jazzhouse, i Eslöv och på Palladium i Malmö under KOPAfestival 2007.

Pressröster om Double Standards:

"Modellen som Double Standards använder känns fortfarande mycket fräsch. En kombination av tryggt invant och överraskningsfyllt; klart smart. Gruppen lirar äldre och yngre standardmelodier, men man vet aldrig från vilken ände, i vilken stämning eller hur teman och solon kommer att kombineras. Fast det finns saker att ta för givna också: den hög-professionella leveransen, de meningsfulla, innehållsrika solona och lättheten och flykten över musiken." - Alexander Agrell/Sydsvenskan
 

"Gruppen har harmoni i spelet, medlemmarna känner varandra och kan gå ut och in i varandras intentioner utan att bryta form och dynamik. Detta förhållningssätt återkommer hela kvällen: samspelet. Gruppen är skickliga interpreter och samtidigt fräckt fria från standardlåtlagar och smicker." - Bill Olson/OJ

"Tea for two som femtiotalsspräck. Nog har gruppen Double Standards fog för sitt namn. För den musik som gruppen presenterar har inte bara två utan ofta flera bottnar. Och de framför den på ett lysande sätt. "
- Lennart Lundberg/allehanda.se

"...ett uppriktigt och öppenhjärtigt sätt att hantera ett knippe standards ur den stora boken....gruppen förhåller sig medvetet och personligt till varje låtval som spänner från gamle skojaren Fats Wallers jitterbugsvals, Kurt Weils Speak Low till den romskt orienterade Golden Earrings. En upplivande jazzafton."
- Leif Larsson/Västerbottens-kuriren

"Ett mycket charmigt sätt att presentera jazzstandards."
- Västerbottens Folkblad