Elektra Hyde

Elektra Hyde är en spännande grupp som gjorde sin debutkonsert under KOPAfestival 2006. Den startades på initiativ av Peter Danemo. Tanken var att samla några favoritmusiker och prova lite ny mark. Musiken kan kanske beskrivas som akustisk elektroimpromusik.

I december 2006 sände Sveriges Radio P2 från Elektra Hydes konsert på KOPAfestivalen samma år. Elektra Hyde medverkar på CDn KOPAlectric, som gavs ut 2007.

Elektra Hyde består av:
Staffan Svensson - trumpet och elektronik
Johannes Lundberg - bas, keyboard och elektronik
Krister Jonsson - gitarr och elektronik
Peter Danemo - trummor och elektronik    

-Spännande det här.
-Hm.
-Tror du dom vet vad dom håller på med?
-Kanske, men har det nån betydelse?
-Vet inte, nä egentligen inte.

 
Hösten 2007 spelade Elektra Hyde på Alvesta Jazzklubb.

Pressröster om Elektra Hyde:

"Den gemensamma nämnaren för de flesta av den svenska jazzens mer spännande experiment har länge varit trummisen Peter Danemo .. I en lång svit betitlat The great P närmade sig musiken det något mer traditionella, med tydligare solon, ett stadigare beat och en större energi och utlevelse. Inte minst hos gitarristen Krister Jonsson och trumpetaren Staffan Svensson, som också denna kväll, precis som när han gästade Alvesta senast, visade att han är en trumpetare som helt saknar sin like på den svenska jazzscenen. Det enda instrument som lät som det brukar var också navet som höll allting samman, nämligen Danemos trummor. I övrigt vreds, vändes och bändes alla toner av mängder av syntar och elektroniska prylar, sammankopplade med ett myller av sladdar. Men det oöverskådliga kabelvimlet verkade inte bara gå mellan syntar och datorer, för på något sätt verkade också de hyperkoncentrerade musikerna vara sammankopplade med varandra, rakt in i ryggmärgen. Annars hade de knappast kunna erbjuda en så storartad och säregen musikalisk upplevelse som de gjorde."
- Magnus Nilsson/Smålandsposten