Relay Orchestra

Pianisten Maggi Olin och saxofonisten Cennet Jönsson har skrivit musiken och formerat sin favoritensemble med handplockade musiker som gör Relay till ett helt unikt musikprojekt. Varje musiker har en personlig och uttrycksfull röst och en förmåga att aktivt ta del av processen att göra musik där improvisationen ska ha en stor plats. Thomas Kjelldén och Mats Rondin kommer från det klassiska lägret
och tillför en annan och spännande färg till musiken med stor
musikalitet och virtuost spel.

Relay har genomförts som en serie stafettkompositioner. Maggi Olin och Cennet Jönsson har introducerat musikaliska idéer för varandra som har lett till kompositionsidéer, som i sin tur bollats fram och tillbaka tills allt har känts färdigt.

Relay Orchestra är:
Maggi Olin - piano, kompositör
Cennet Jönsson  - sopransax, basklarinett, kompositör
Fredrik Ljungkvist - saxofoner och klarinett
Magnus Broo  - trumpet
Staffan Svensson - trumpet
Thomas Kjelldén - valthorn
Mats Rondin - cello
Mattias Welin - bas
Peter Nilsson - trummor
Lisbeth Diers - percussion

Relay Orchestra hade sina premiärspelningar på Jeriko i Malmö och på Fasching i Stockholm, 9 dec respektive 12 dec 2006.
Jazzradion P2 spelade in konserten i Stockholm och sände den i januari 2007. Dessutom spelades musiken in på SAMI. Projektet stöds av Konstnärsnämnden.  Relay Orchestra framträdde på Umeå Jazzfestival i Oktober 2007. Nu finns CD'n "Relay" till försäljning på denna site!

Så här skriver pressen om Relay Orchestra:

"Svensk jazz står stark vilket Maggi Olin & Cennet Jönsson visade med sitt Relay Orchestra. De spelar oförutsägbar spännande musik som man aldrig vet under resans gång tar vägen. Feta ensembler och många soloinpass samt en enorm rytmisk intensitet gör att man har svårt att sitta stilla. Ni som missade denna tillställning kan ta skadan igen och köpa deras färska skiva med samma namn." (Umeå Jazz Festival)
- Hans-Erik Bergman/Sundsvalls Tidning

"...det smäller direkt. Tio aktörer på scenen. Alla fullt ut över scenkanten med en musik som har 60-talet som en drivbänk. Hardbop med fria förtecken. ...det lyser energi och mångbottnad kommunikation om det hela... Musiken slår från kinesiska klanger till en rasande händelserik resa med tio disskussionslystna musiker i Shanghai Blue. Trycket och det heta utspelet vittnar om genuin spelglädje." (Umeå Jazz Festival)
- Bill Olson/ Västerbottenskuriren

"Relay Orchestra låter lätt och elegant och tydligt. Tematiska fraser som sträcker sig över flera takter underbyggs effektivt med hjälp av instrumenteringen. Man hör vad som sker och kan utan svårigheter följa hur saker och ting leder vidare, återkommer och utvecklas."
(Jazzklubb Fasching, Stockholm) - Johannes Cornell/DN