Stroman/Jönsson/Mick

Nystartad internationell jazztrio bestående av amerikanske sångaren Scott Stroman, svenske saxofonisten Cennet Jönsson och engelska pianisten Alcyona Mick. Trion framför en blandning av egna kompositioner och jazzstandards i egna arrangemang. Melodisk och svängig musik med intrikata rytmiska vändningar.


Den här trion är en fortsättning på Cennet Jönssons och Scott Stromans samarbete som inleddes för mer än 20 år sedan. Båda har skrivit musik för och lett en rad olika konstellationer - från storband, kör och stråkorkester till mindre ensembler som kvartett och trio.  De har bl.a. ingått i gruppen NorthbyNorthWest tillsammans med den legendariske trumslagaren Billy Cobham - med turnéer i mer än 15 europeiska länder.

Alcyona Mick är en ung engelsk pianist och kompositör, bosatt i London, som på allvar är på väg att etablera sig inom jazz- och folkmusik på den internationella scenen. Hon leder gruppen Blink, spelar i London Jazz Orchestra och turnerar i hela världen med arabiska sångerskan Natasha Atlas m.m..