Krister Jonsson Project

Tore Brunborg (N) - sax
Krister Jonsson - gitarr
Jonas Reingold - elbas
Marilyn Mazur (DK) - percussion

Krister Jonson Project

Gruppen framträdde 1 oktober på Victoriateatern i Malmö under KOPAfestival 2009.

Krister Jonsson. Foto: Ninja Agborn

Så här skriver Krister Jonsson själv om sitt band:

"Kära festivalbesökare! Det är med illa dold stolthet som jag här presenterar en drömorkester, där jag har anlitat tre musikaliska hjältar, och dessutom goda vänner därtill!

Tore Brunborg är en saxofonist i en helt egen division. Denne lågmälde norrman kan med få toner berätta närmast episka historier som svindlar i hjärtat, bara för att i nästa ögonblick obehindrat skicka iväg tonkaskader som får den mest inbitne post-bopfanatikern att mysa inombords.

Tore Brunborg.

Marilyn Mazurs scenpersonlighet är ett sprakande äventyr, en mullrande orkan, ett mjukt tassande och ett helt unikt musikaliskt universum.  Under många år var hon fast medlem i Miles Davis och Jan Garbareks band, och kallas ibland på mycket goda grunder "The Queen of Percussion".


Jonas Reingolds expressiva och mångfacetterade basspel är mer än välbekant för världens fans av progressiv rock. Han är än så länge relativt onyttjad i jazzsammanhang, även om det i rättvisans namn ska nämnas att han spelat in en platta med bl.a. NHØP.

Jonas Reingold.

Det här en konsert som ej skall missas. Vi ses!"

Så här skrev Alexander Agrell, Sydsvenskan om konserten:

"Gitarristen Krister Jonssons nya låtar är modern kammarjazz med
ECM-tycke och gav kvällens mest sammansmälta konsert. Mycket var melodiskt och stillsamt, men med aktörer som Jonsson och trum-slagaren Marilyn Mazur riskerar musiken ändå aldrig att smälta in i tapeten. Jonssons självdistans är alltid befriande och hans "glada" snabba, sydafrikanska slutlåt blev torsdagens höjdare."