Henrik Frisk´s Pli

Henrik Frisk’s Pli  är:

Almaz Yebio - sång
Marcelo Gabard Pazos - altsax, barytonsax, klarinett
Henrik Frisk - tenorsax, altsax, sopransax, laptop, kompositör/arrangör
Morten Carlsen (DK) - tenorsax, taragot, klarinett
Jakob Riis (DK) - trombon, laptop
Samuel Hällkvist - gitarr
Sten Sandell - piano, röst, elektronik
Nils Ölmedal - kontrabas
David Carlsson - elbas
Peter Nilsson - trummorPli handlar om frihet utan ansvar. Om att färdas från A till C utan att passera B. Om Star Wars och Leibniz och de veckade ytorna där förflyttningar kan göras som trotsar de rumsliga lagarna. I Pli har jag samlat några favoritmusiker för att vika pappersflygplan av musik som ursprungligen har skrivits för andra sammanhang, med målet att ge alla medverkande så stor frihet som möjligt. Med eller utan ansvar.

Gruppen framträdde 1 oktober under KOPAfestival 2009 på Victoriateatern i Malmö. Se bilder från konserten på Jazz i Malmös hemsida.

Se följande klipp från konserten på Youtube:
Like Someone... , Singing The Blues och Friday Intro 

Så här skrev Alexander Agrell, Sydsvenskan om konserten:

"Saxofonisten Henrik Frisks svit för tio musiker böljade på utan paus och vad som var skrivet eller improviserat blev snart oviktigt. Trots några långa solon kändes också helheten väldigt kollektiv. Musikerna bands samman, liksom de fria utbrotten, de lugna arrangerade partierna, industrisyntsolot, gamla "Like Someone in Love" i ny dräkt och Almaz Yebios sånginsatser gjorde det. Yebios ordlösa improvisation som gled över blues, folkvisa och friform var en klar ögonbrynshöjare. "