KOPAorchestra

Inför KOPAfestival 2009 organiserade vi en programhappening där flertalet av medlemmarna i Kopasetic samlades i en och samma musikakt. Musiken är specialskriven för ensemblen och speglas av den mångfald fantastiska musiker och tonkonstnärer KOPAkollektivet inrymmer.

KOPAorchestra framträdde åter på KOPAfestivalen! 10 oktober på Kulturen i Lund under KOPAfestival 2010 presenterade bandet nya alster skrivna av bandets medlemmar.

I KOPAorchestra ingår:

Cennet Jönsson - saxofoner, basklarinett
Henrik Frisk - saxofoner
Krister Jonsson - gitarr
Maggi Olin - piano, keyboard
Loïc Dequidt - piano, keyboard
Mattias Hjorth - bas
Peter Danemo - trummor
Peter Nilsson - trummor


KOPAorchestra framträdde på Kulturen i Lund 4 oktober under KOPAfestival 2009.

 

Så här skrev pressen:

"Nyheter och mångfald. Som sagt, de orden passar Kopafestivalerna som lur i öra. Kopaorchestra – åtta musiker knutna till skivbolaget Kopasetic – fixar bådadera på egen hand, här spelades bara nyskrivet, inpytsat av olika bandmedlemmar.  Utåtriktad musik, korta solon och fokus på det komponerade..." - Alexander Agrell/Sydsvenskan 

"..det uppsluppna blir aldrig på skoj, lekfullheten aldrig tom show-off.
Att uttrycken varierar från hardbop till friare attityder via prydliga teman och funkrytmer speglar den täta gruppdynamiken. Kompositionerna ger en grund, men jag får också intrycket att musikerna förhåller sig ganska fritt till det skrivna. Men de faller in i varandras infall, samförståndet är totalt, liksom den lekfulla improvisationsglädjen."
- Magnus Eriksson/lira.se :