David´s Angels

Svensk/dansk grupp som består av:
Sofie Norling - sång
Maggi Olin - piano, Fender Rhodes
David Carlsson - elbas
Michala Østergaard-Nielsen - trummor


Foto: Elin Hörberg

David´s Angels spelar mestadels musik av Maggi Olin och Sofie Norling. Mörka sound och vacker sång. Karismatisk och avslöjande modern jazz med antydande popinfluenser. Musik under utveckling!

Gruppen har nu släppt sin nya CD "What it seems" på Kopasetic!

Kolla även David's Angels hemsida: www.davidsangels.se


Pressröster:

Fasching, Stockholm 17/4 2013:

"När Maggi Olin slår an på flygeln är det jazzen som för talan. Det är litet ödesmättat, med tydliga dissonanser. Sofie Norling tar ton och sjunger ”I don’ t feel anything at all”, och nu träder vi in i rockpoesins värld. Hennes framställning är musikdramatisk med stark närvaro och laddad gestik. Hon har punkframtoning, och jag letar efter referenser: Patti Smith, Björk, David Bowie, Lou Reed, Nina Hagen, Suzanne Vega, Kurt Cobain, Neneh Cherry...

Sofie Norling och Maggi Olin utgör kvartettens kärna och bygger upp ett ensemblespel där elbasisten David Carlsson och trumslagaren Michala Östergaard-Nielsen lyssnar in och sluter an. Musiken böljar i tunga, massiva vågrörelser men kan också vara rytmiskt splittrad i en avskalat droppliknande minimalism.

”Rid of You”... Sofie Norlings poetiska texter är besvärjelser som berättar om mellanmänskliga möten med maktbalans och stötestenar, en samvaro som är kantig och svårhanterlig. Men hon gör det med glimten i ögat. Lyssnarskaran på Fasching är liten men införstådd, och ömsesidighet uppstår.

Maggi Olin spelar också rhodes–keyboard vilket ger en lätt färg av fusionsjazz. Den musikaliska mångfalden med referenser åt olika håll är uppfriskande. Om jag någon gång kan tycka att svensk jazz bakbinds av en akademisk tvångströja, visar en kväll som denna på raka motsatsen. Att olika genrer möts och gränser suddas ut känns som en naturlig och starkt positiv utveckling."
- Ingrid Strömdahl/Svenska Dagbladet

 


Gruppen gjorde sin premiärspelning på restaurang "På Besök" i Malmö 27 maj  2009 och spelade sedan in i studio 1 & 2 juni samma år. Bandets första CD Substar släpptes senare under året. David's Angels framträdde också på Victoriateatern i Malmö 11 oktober under KOPAfestival 2010.


David's Angels har också släppt singeln "Go" med musik och text av Sofie Norling. Singeln spelades in i Gula Studion i Malmö i december 2010. Den finns endast i digital utgåva och markerar starten på Kopasetics gröna serie! Nu finns "Go" på iTunes!David´s Angels

Läs artikel om Sofie Norling på lira.se!

Läs artikel om David's Angels på Skånska Dagbladets hemsida!

Kolla in David's Angels live på Kong i Malmö
och på "På Jam"!


Ingrid Jensen

David's Angels framträdde, med den kanadensiska trumpetaren Ingrid Jensen som special guest, på Kulturen i Lund 4 oktober under KOPAfestival 2009. 

 
Pressröster:

Alvesta Jazzklubb, 17/3 2012:
"
Gruppens musik ligger både melodiskt och rytmiskt närmare den softa soulpopen än den traditionella jazzen. Men den komplexa harmoniken och den intrikata melodiflätningen är ändå jazzens, och kombinationen blir till en både intensiv och tillbakalutad helhet, som utmärks av spänningarna mellan olika uttryck i såväl kompositionerna som mellan de medverkande musikerna. Maggi Olin höll en förhållandevis låg improvisationsprofil under konserten... Sofia Norling bröt å andra sidan upp med uttrycksfull scatsång mellan varven, vilket tillförde framträdandet en hel del extra nerv.
Det som lyfte det hela från att vara en intressant och väl framförd spelning till att bli en verkligt spännande musikupplevelse var ändock Michala Østergaard-Nielsen, vars lätt aparta trumspel gav bandets musik en extra rytmisk knorr, och inte minst Ingrid Jensens trumpetspel som med ett temperament helt olika de andra fyras eldade på bandet och tog dem med ut i de riktigt vida svängarna, bort från de säkra markerna, ut i det okända."
- Fanny Ernestrand/Smålandsposten

Studion, Umeå 27/1 2011:
"Långa mörka ensamma stråktag på elbasgitarren, en ljus änglaröst som långsamt tonar in, följd av elpianots blanka metallplink och trumpinnars knackande.

Så inledde David’s Angels sin jazzkväll i Studion i torsdags. Ett helt litet hav av toner fast de är bara fyra på scenen. Tre kvinnor och en man dessutom, inte så vanligt på jazzscenen. Oftast är det tvärtom. I bästa fall.
She’s so beautiful to me heter inledningslåten, och Sofie Norling sträcker ut armarna för att famna sin sång och ge den full kraft uppe i falsetten, dit hon snart beger sig med sin improviserade scatsång. Sofies röst är ung, stark, varm, vacker, tydlig, klar, ja, vad mer? Den är jättefin helt enkelt! ”I Stay for a while” skriker, tjuter, viskar och ber hon ”stanna, stanna”, så hon kan det också. Det syns att hon gillar att sjunga. Och orden hörs bra, även om jag för det mesta glömmer att lyssna på dem för det är så mycket annat jag också vill ta in.
Maggi Olins rhodes-piano till exempel, som med sina metallstavar istället för strängar mer är att likna vid ett klockspel än ett piano. Jag lyssnar noga för att känna in hennes löpande, färgrika och rytmiska solon..
Michaela Östergaard-Nielsen jobbar frenetiskt på med sina trummor utan att dränka de andra med alla sina trixiga finesser, och David Carlsson väver hela tiden ihop det hela med sin strömmande elbas. Plus ett fint och melodiöst bassolo på slutet.

Överhuvudtaget är det en fin sammansmältning av de fyra musikerna. Alla hörs, samspelet är tätt, utan yttre åthävor men med desto mer inre precision och känsla. Låtarna är egna, många är därför ganska lika varandra i sin vackert långsamma och svävande gestalt. Men ibland bränner det till, skär och mullrar, och växer ut till ett arrangerat oväsen av experimentell art med mycket gungande energi som fortplantar sig i publiken."- Annika Burholm/Västerbottens Folkblad


Kulturen Lund, 4/10, 2009:
".. musiken rör sig änglalikt i en mjukt svävande och djupt suggestiv flykt. Maggi Olin skriver den mesta musiken, Sofie Norling lyriken. Anslaget är mjukt, närmast meditativt. Sofie Norling sjunger med koncentrerad intensitet och mycket vacker frasering. Det är som om varje ord bildar sitt eget universum, men i betydelsemättat samspel med musikens instrumentala dimension. Ingrid Jensen understryker det mjuka med sordinerad trumpet, och hon och Norling möts även i varsamt och subtilt sökande duoimprovisationer. Det är oerhört vackert, men den återhållna energin får också brisera i tyngre rytmmarkering, mer hårdföra solon av Ingrid Jensen och friare gruppimprovisation där inte minst Maggi Olin och David Carlsson, gärna med stråke över elbasen, ger musiken ny riktning. Kontrasten speglar en inre nödvändighet, som om musiken måste intensifieras, rentav brutaliseras, för att dess skörhet och skönhet skall kunna skapas på nytt, i nya former." - Magnus Eriksson/lira.se


"Gärna långa toner, bra med luft emellan dem och få ackord. Musik med enhetlig stämning; kammarjazz med poetiska texter signerade känsliga sångerskan Sofie Norling. Trumpetaren Ingrid Jensen var den som tog för sig lite på solosidan, men annars var detta kollektivets och låtarnas stund. Organiskt, lyhört trumspel av Michala Østergaard-Nielsen."
- Alexander Agrell/Sydsvenskan