Loïc Dequidt Trio: Layers

Loïc Dequidt Trio består av:

Loïc Dequidt Mattias Hjorth PA Tollbom
piano bas trummor

'Layers' är Loïc Dequidts första CD i eget namn. Skivan innehåller uteslutande egenkomponerad musik, förutom en folkvisa som LD tog med sig från Yemen. Jazz med fransk bouquet i svensk miljö. Och så lite påhittade rytmer...


Skivan går också att köpa på iTunes Music Store och kan även beställas via cdbaby.com

Jazz
87%
Frankrike
64%
Svensk luft
61%
Kärlek
99%

KOPACD 011169 SEK / 18 EUR

Titlar:

1. L’herbe rouge I
2. Gnossopédie
3. Liten visa till Sophia
4. L’herbe rouge II
5. Elégie
6. Al Yaman suite
7. L’herbe rouge III
8. Valse
9. Ilama iIama
10. 3 sur 5
11. Valse triste

Alla kompositioner av Loïc Dequidt, utom 'Ilama ilama' som är en folkvisa från Yemen  i arrangemang av LD.

Inspelad 23 feb 2006 på Dunkers Kulturhus i Helsingborg av Christian Odeholm. Mixad och mastrad i augusti av Peter Wallevik.

Pressröster om "Layers":

"Det finns en snirklighet och kreativ kantighet i Loïc Dequidts pianospel som påminner om Thelonious Monk. Det handlar inte så mycket om flöde utan mer om kristalliseringspunkter, mer eller mindre tillfälliga mönster där musiken gnistrar till i sökande improvisationer och musikernas nyanserade samklang." "Dequidts pianospel är oavbrutet vitalt. PA Tollboms trummor driver på men bildar också ett eget skikt i musiken, i det rum som öppnas av Mattias Hjorts taktilt påtagliga basspel. Musiken är egensinnig, obändig i sitt prövande av skilda vägar och djupt fascinerande." 
 5    - Magnus Eriksson/Svenska Dagbladet 

"...Dequidts debut är en stark och innovationsrik uppvisning i god stil och spännande variation." "Varje stycke växer med klangrik dramatik, vilket gör den inspirerande musiken till en själslig vitamininjektion hos den engagerade lyssnaren."
 - Göran A Nilsson/Sydsvenskan

"Anslaget är lätt och harmoniskt avancerat. På Dequidts trioplatta ”Layers” tycker  jag mig också spåra drag av Bill Evans när det gäller det lyriska. Detta är musik att låta sig svepas med av, att gå in i och känna hur musiken växer och pulserar."
- Tor-Björn Lyrhed/Linköpings-Posten

"...han (Dequidt) skapar ljudbilder med inslag av såväl skandinavisk folkton, indisk raga, Ravel som Thelonius Monk. Hela tiden följsamt kompad av basisten Mattias Hjorth och trumslagaren PA Tollbom. Layers kräver mycket av sin lyssnare, med potential att växa för varje lyssning."  ".. när man har gjort det växer något stort fram."
- Mats Palmquist/Lira

"Layers är en skiva som jag efterhand kommit att verkligen uppskatta. En tidig favorit var Gnossopédie..Det finns något tilltalande dramatiskt över stycket, och överhuvudtaget är Dequidts pianospel ofta just dramatiskt och liksom deklamerande. En hörvärd skiva."
- Jörgen Östberg/OJ

"Hans (Dequidts)spel är oerhört dynamiskt - hans första inspiration var Monk - och man blir snabbt indragen i hans intrikata men föga svårtillgängliga spel. Utmärkt stöd bidrar basisten Mattias Hjorth och trummisen PA Tollbom med."
 - Uno Ohlsson/Norrköpings Tidningar

"Loic Dequidt spelar lyriskt och fantasieggande. Det finns en skönhet i hans uttryck även när improvisationerna växer ut. Lyssna på "Elégi" där varje pianoton leder någonstans. Från meditativa inledningar befinner vi oss snart i en vacker melodi som lyfts av kompet. En stark debut."
- Jan Backenroth/Skaraborgs Allehanda

"Musik som är spännande i sin uppbyggnad och överraskande orkestral. Ett estetiskt grepp som är elegant och genuint, delvis tack vare rytmsektionen, som är både exakt och uppfinningsrik. En avgörande stilistisk motvikt mot de många jazztrion som kommit fram de senaste åren." - Guillaume Bregeras /Jazzman (fransk jazztidning) 

Loïc Dequidt  Foto: Nicola Fasano
Loïc Dequidt 
Foto: Nicola Fasano