David´s Angels: Traces

 David's Angels tredje skiva "Traces" är skapad utefter temat vad vi med handlingar och uttryck lämnar efter oss för spår i tiden.
På albumet samarbetar bandet med den hyllade trumpetaren Ingrid Jensen (CA/US). Jensen har vunnit tre amerikanska grammys för bästa album och hon spelar förutom i sitt eget band med Terri-Lyne Carrington’s Mosaic Project och Darcy James Secret Society.
 
Sofie Norling: sång, live-elektronik 
Maggi Olin: rhodes/piano 
David Carlsson: elbas
Michala Østergaard-Nielsen: trummor/slagverk
Ingrid Jensen: trumpet, live-elektronik 
Änglalikt
100%
Brutalt
100%
Live-Elektronik
30%
Uttryck
100%

KOPACD 051169 SEK / 17 EUR

Titlar:


1. I'm Not Sorry at All               (musik: Carlsson/Norling, text: Norling)
2. Intro                                      (musik: Olin, text: Norling)
3. Traces                                  (musik: Olin, text: Norling)
4. Break It (Black and Blue)     (musik och text: Norling)
5. Side by Side                         (musik och text: Norling)
6. Remember                            (musik: Olin/Waldorff, text: Norling)
7. Extra guld                              (musik: Olin)
8. We Become                           (musik och text: Norling)
9. Dust                                       (musik: Olin)
10. Mountains                            (musik och text: Norling)
 

Inspelad i Gula Studion, Malmö 16-17/4 2016 och 10/2 2017 av David Carlsson. "We Become" live från Moriskan, Malmö 13/4 2016, inspelad. av Sveriges Radio.Mixad av David Carlsson och Sofie Norling. Mastrad av David Carlsson. Producerad av David's Angels.
 

Pressröster:


"Gruppen David´s Angels säger sig ignorera genregränser och skapar musik med kärnan i berättelsen. Musikerna är influerade från olika håll. Jazz, rock och avantgarde är ingredienserna i deras musik. ... David´s Angels spelar musik som har själ i det som skapas och förmedlas till sin publik. 

Samtliga kompositioner är skrivna/textsatta och arrangerade inom gruppen. Allt har behaglig mjukhet och en melodilinje kompositionerna genom även om musikerna stundtals flyger fritt i egna improvisationer strax utanför grundtemat. I´m Not Sorry At All, i pulserande rytmik med engagerad sång och spel som griper tag i lyssnaren. Bästa spår för min del tillsammans med Break It (Black and Blue) där Jensens trumpet och Norlings röst rider på toppen av övriga instrument som håller ett bluesfyllt tema som grund. 

Det är precis som i allt övrigt fråga om tätt kreativt musicerande. Mycket består av den lågmält försiktiga betoningen med eftertanke i varje ton från instrumenten och sången. Med denna så precist avvägd sång och spel sugs man som lyssnare in i Intro med obemärkt övergång i titelspåret Traces. Och lika försiktig är Side By Side, We Become och Remember, i sparsmakat avskalad spel/sång. Allt avslutas med en andaktsfull Mountains. David´s Angels skapar suggestiv musik med inlevelse i varje ton vare sig man upplever gruppen från någon jazzklubbs scen eller som här på skiva."
- Thord Ehnberg/DiG Jazz