Un-x-pected Pleasure: Informal Talking

Mats Holtne   Anders Banke Mats Ingvarsson Anders Vestergård
gitarr sax och basklarinett bas trummor


Un-x-pected Pleasure släpper nu sin andra CD: ”Informal Talking”, där gitarristen Mats Holtne har skrivit det mesta av musiken - spännande och varierade kompositioner som sträcker sig från energirika och polyrytmiska melodier till det djupt poetiska. Gruppen har verkat som trio sen 2001, men har nu utökats med Anders Banke, som är en av Danmarks hetaste och mest anlitade saxofonister. Ny sen förra plattan är också Mats Ingvarsson, som i denna konstellation spelar elbas.

Funk
44%
Klarinett
18%
Exotica
26%
Tolvton
12%

KOPACD 013169 SEK / 18 EUR

Titlar:

1. Study Yourself
2. Informal Talking
3. 290 Modified
4. Mind Waves
5. Reversing Effects
6. Nr. 401
7. Paraspasm
8. To be Used

Inspelad i Studio Stonegoat i Malmö i augusti 2006.

Pressröster om "Informal Talking":

"Vital och fräckt uppbrutet melodiös jazz med Mats Holtnes idérika gitarrflöde och Anders Bankes ofta korthuggna saxspel backade av Mats Ingvarsson på bas och Anders Vestergård på trummor."
- Bäst just nu. Magnus Eriksson/Rootsy.nu

"Musik som rör sig lika mycket i en emotionell underström som i det yttre musikaliska skeendet....intensivt på ett sätt som skapar en tryckkokareffekt." - Jan Strand/OJ

"Un-x-pected Pleasure drivs av spänningen mellan det energirika och dett sprött lyriska. Improvisationerna avtecknas mot en polyrytmisk fond eller tar de långsamt form i ett närmast arytmiskt rum. De skilda tendenserna skapar en oavbruten suggestiv helhet."
- Magnus Eriksson/Lira

"Den här gruppen med gitarristen Mats Holtne som kompositör och frontfigur rör sig i en lite sökande och utforskande modal tonmiljö. Melodierna...drar in mig i en mycket spännande musikalisk idévärld. Där möter vi den pragmatiske och jordnära saxofonisten och basklarinettisten Anders Banke. Mats Ingvarssons bas är tassande och kattmjuk och Anders Vestergårds trumspel accentuerar på ett förtjänstfullt sätt det lätt kosmiska soundet som finns i Holtnes gitarr"
- Bo Levander/Jönköpingsposten

..en melodisk, harmonisk och rytmisk struktur och finess som jag vill härleda till bl.a. klarinettisten/saxofonisten Jimmy Giuffre kvartett 1955 som spelade in ”Tangents in Jazz”. Sökande, men inte utflippat och klart tilltalande." - Tor-Björn Lyrhed/Linköpingsposten

Un-x-pected Pleasure  Foto: Arvid Ingvarsson
Un-x-pected Pleasure 
Foto: Arvid Ingvarsson